Handelshögskolans medalj till Lotta Vahlne Westerhäll

Nyhet: 2012-12-19

Professor emerita Lotta Vahlne Westerhäll är årets mottagare av Handelshögskolans medalj Pro Studio et Sciencia - för engagemang och vetenskap.

Med utmärkelsen Pro Studio et Scientia vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande och mångåriga insatser för att stödja och främja skolan.

Lotta Vahlne Westerhäll är professor i offentlig rätt och socialrätt och har varit verksam på Handelshögskolan i Göteborg sedan 1996. Hon får utmärkelsen Pro Studio et Scienca med följande motivering:

För att, med outsinlig energi och stor förmåga att omvandla problem till möjligheter, under många år ha bidragit till Handelshögskolans utveckling genom att bygga nationellt levande forskningsmiljö, samverka över gränser och ta engagerat ansvar för internt arbete.

(Foto: Johan Wingborg, Göteborgs universitet)